Je bekijkt nu Alternatieve route

Alternatieve route

Zoals eerder gemeld zijn wij als organisatie druk bezig met kijken hoe wij de Ringvaart Regatta dit jaar onder veilige omstandigheden door kunnen laten gaan. Een van de opties waar wij rekening mee hielden was het roeien van een andere route dan gebruikelijk. Na veel overleg en onderzoek hebben wij besloten dat dit een maatregel is die wij dit jaar nemen. Bij de nieuwe route zullen start en finish beide in Leiden zijn.

Dit besluit is door verschillende redenen tot stand gekomen. De grootste motivatie hiervoor is dat wij met een andere route het knooppunt Leidschendam kunnen omzeilen. Elk jaar is dit een punt waarbij er veel roeiers, vrijwilligers, toeschouwers en verkeer zijn. De piekbelasting die dit jaar in Leidschendam zou gelden, rekening houdend met een mogelijke restrictie op aantal toeschouwers, zou veel te groot zijn om de veiligheid met 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen.

Als organisatie streven wij ernaar om de Ringvaart Regatta dit jaar door te kunnen laten gaan. Door het nemen van deze beslissing is er voor de organisatie veel mogelijk en is de kans dat de wedstrijd door kan gaan aanzienlijk vergroot. Wij snappen dat dit voor sommige deelnemers een teleurstelling kan zijn. Toch hopen wij op ieders begrip voor dit besluit.

De nieuwe route van de wedstrijd zal even lang zijn als de oude route en is te vinden op de website https://ringvaartregatta.nl/index.php/wedstrijd/route/

Geef een antwoord