Je bekijkt nu Afgelasting 46ste Ringvaart Regatta

Afgelasting 46ste Ringvaart Regatta

Als organisatie van de Ringvaart Regatta hebben wij lange tijd geloofd dat deze unieke wedstrijd dit jaar weer door kon gaan. Met goede moed en veel motivatie zijn wij dan ook in september van start gegaan met alle voorbereidingen. Hierbij hebben wij de ontwikkelingen rondom het Coronavirus die van invloed konden zijn op de Ringvaart steeds goed in de gaten gehouden. Met de stijging van het aantal besmettingen hebben wij na afgelopen persconferentie op 13 april helaas een vervelend besluit moeten nemen. De 46ste editie van de Ringvaart Regatta kan in zijn huidige vorm helaas niet doorgaan op 2 juni en ook niet op de reservedatum van 16 juni 2021.

Op dit moment geldt de Tijdelijke Wet Maatregelen covid- 19 in Nederland. Deze wet maakt het onmogelijk om evenementen te organiseren waar een vergunnings- of meldplicht voor is. Voor de organisatie met een omvang van ruim 700 deelnemers door Noord- en Zuid- Holland is de aanvraagtermijn van de vergunnigen dusdanig lang dat deze na 13 april niet meer op tijd behandeld kunnen worden. Omdat er nog geen versoepelingen zijn doorgevoerd met betrekking tot het organiseren van evenementen is het niet mogelijk om voor 2 of 16 juni alle vergunningen te verkrijgen die nodig zijn bij het organiseren van de Ringvaart Regatta.

Helaas is dit vervelend nieuws voor enthousiaste deelnemers, fans, vrijwilligers, en toeschouwers. Wij zijn als organisatie dan ook druk bezig met kijken naar wat voor alternatieve Ringvaart wij dit jaar wel kunnen organiseren! Wanneer wij hier meer informatie over hebben zullen wij dit op de website en social media plaatsen.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben kunt u deze altijd mailen naar ons!

Geef een antwoord