Inschrijvingen 49ste OC&C Ringvaart Regetta

De inschrijvingen van de 49ste OC&C Ringvaart Regatta zullen op 29 maart 2024 om 12:00 uur open gaan, t/m 29 april 23:59 uur. 

 

Wij hanteren VOL = VOL. Om verzekerd zijn van een plek, raden wij aan om op tijd in te schrijven! De inschrijving dient door het bestuur van de roeivereniging te worden gedaan waarbij jij lid/te gast bent, via het inschrijfsysteem van de KNRB. Wanneer er meer inschrijvingen zijn dan plekken, zullen we uitgaan van de volgorde van inschrijving. Er zal geen loting zijn. Het maximum aantal boten is 170 en het maximum aantal 8’en is 50. 

Voor de inschrijving moeten er gegevens van de ploeg ingevuld worden door het bestuur. De gegevens die u nodig hebt zijn de namen van alle roeiers en stuur en één e-mailadres van iemand uit de ploeg, waar het contact vanuit ons mee gevoerd dient te worden. Verder heeft elke roeier uiteindelijk een KNRB-lidmaatschap nodig. Als je al lid bent van een roeivereniging, ben je automatisch ook lid van de KNRB. Ben je nog géén lid van een roeivereniging, dan verloopt je inschrijving iets anders, maar heeft dit uiteraard geen invloed op de kans om mee te kunnen doen aan de OC&C Ringvaart Regatta.  

Hierbij het bovenstaande stappenplan uitgelegd:

Voor roeiers die al lid zijn van een roeivereniging: volg stap 1 en 3

  • Verzamel de gegevens van elke ploeg: alle namen van iedereen in de ploeg, en één e-mail adres van de hoofdverantwoordelijke van de ploeg. 
  • Geef al deze gegevens door aan het bestuur (de wedstrijdcommissaris of een andere gemachtigde binnen de vereniging) van jouw roeivereniging. Die meldt je ploeg aan voor de Ringvaart Regatta in het systeem van de KNRB. De inschrijvingen in het KNRB systeem zullen open gaan op 29 maart 2024 om 12:00. 

Voor roeiers die nog geen lid zijn van een roeivereniging: volg stap 1 t/m 5

  • Verzamel de gegevens van elke ploeg: alle namen van iedereen in de ploeg, en één e-mail adres van de hoofdverantwoordelijke van de ploeg. 
  • Maak iedereen (evt. tijdelijk) lid van de roeivereniging waar je te gast bent/een boot leent. Dit is nodig om je uiteindelijk aan te kunnen melden in het KNRB systeem. 
  • Geef al jullie gegevens door aan het bestuur (de wedstrijdcommissaris of een andere gemachtigde binnen de vereniging) van de roeivereniging. Omdat je nog niet in het systeem van de KNRB staat, kan het bestuur je nog niet met je eigen gegevens inschrijven. Vanaf 29 maart 2024 om 12:00 zal het bestuur jouw ploeg dus inschrijven via het systeem van de KNRB onder de gegevens van roeiers die daar wél geregistreerd zijn (die gegevens regelt het bestuur).
  • Vanaf 1 mei is het voor het bestuur mogelijk om jouw ploeg tijdelijk lid te maken van de KNRB. Dat tijdelijke lidmaatschap is vier maanden geldig en kost €10 per persoon. Zodra het bestuur jullie bij de KNRB geregistreerd heeft, kunnen dus ook jullie gegevens aangepast worden naar de juiste. 
  • Je tijdelijke lidmaatschap bij de KNRB verloopt automatisch, dus het zal niet nodig zijn om je weer af te melden na de Ringvaart. 

NB: Als u lid bent bij een roeivereniging in het buitenland vragen wij u of deze roeivereniging kan mailen naar de KNRB voor het tijdelijke lidmaatschap.

In het geval van afgelasting bij noodweer of andere externe factoren organiseren wij een vergelijkbare versie van de 49ste OC&C Ringvaart Regatta. Deze zal dan plaatsvinden op woensdag 12 juni 2024. Bij de inschrijving zal dan ook gevraagd worden of roeiers ook aan de OC&C Ringvaart Regatta op de alternatieve datum willen deelnemen.

Aantekening: wanneer jouw veld niet aanwezig is in het inschrijfsysteem van de KNRB, kan het bestuur je opgeven voor het veld dat er het meest overeenkomt (dit geldt voor onder andere overnaadse boten en 2- velden). Als je een 2- veld start, schrijf je dan in bij het 2x veld. Als je een C2- veld start, kun je je inschrijven bij het C2* veld. Later zal er contact opgenomen worden met alle contactpersonen om de boot in het correcte veld te plaatsen.