De Ringvaart Regatta is ontstaan in 1976 vanwege het 100-jarige bestaan van de Delftse studentenroeivereniging Laga. Om dit groots te vieren daagde D.S.R.V. Laga de Leidse studentenroeivereniging Njord uit voor een race over 100 kilometer. De wedstrijd is inmiddels uitgegroeid tot een begrip voor heel roeiend Nederland toegankelijk voor zowel ervaren als onervaren roeiers. Veel mensen, roeiers en niet-roeiers, zien deze wedstrijd als een echte uitdaging om eens, of meerdere keren, in hun leven gedaan te hebben!

De wedstrijd, over een lengte van 100 kilometer, begint in Leiderdorp waarna de Kaag wordt overgestoken om op de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder te komen. Na een “rondje” Ringvaart via Schiphol, wordt de Kaag opnieuw getrotseerd op weg naar Leiden en Leidschendam, om uiteindelijk na een zware honderd kilometer te finishen in Delft.

De wedstrijd telt mee voor het Klassement Marathonroeien en het Klassement Marathonwedstrijden. Meer informatie over deze klassementen is te vinden op de website van de KNRB.

 

Belangrijke data voor 2022:

Inschrijfperiode: 25 maart 2022 t/m 25 april 2022

Wedstrijd: woensdag 25 mei 2022

Festival: woensdag 25 mei 2022

Alternatieve datum: Woensdag 8 juni 2022