Hieronder kunt u de route vinden van de 47ste Ringvaart Regatta. Onze intentie is om de route hetzelfde te houden voor de 48ste editie, echter is het mogelijk dat er kleine aanpassingen kunnen komen.

De start van de OC&C Ringvaart Regatta begint na 3 kilometer oproeien vanaf roeivereniging Asopos de Vliet in Leiden. Na een aantal kilometer wordt de Kaag overgestoken. Deze plek wordt gezien als het zwaarste onderdeel van de wedstrijd vanwege relatief hoge golven. Op 22 kilometer afstand van de start is de eerste stopplek in Aalsmeer. Hier is het café de Wink gelegen, waar eventueel wat gedronken kan worden en gebruik kan worden gemaakt van een toilet.

 

Vervolgens zal er om Schiphol heen worden gevaren naar de tweede stopplek in Zwanenburg. Hier is het mogelijk om wat te eten en te drinken en er zullen toilets aanwezig zijn. De wedstrijd vervolgt naar Lisse waar de derde stopplek is. Deze stop zal dit jaar worden omgedoopt tot de “Feadship stop“. Op deze stopplek zal er een koffietentje staan en zullen er masseurs aanwezig zijn.

 

Als er weer genoeg energie is kan de weg worden vervolgt over de Kaag, terug richting Leiden waar het mogelijk is om te stoppen. Vanaf Leiden zal de route richting Leidschendam gaan. Hier is een langere stop waar alle boten van het water af moeten vanwege de sluis. Op deze stop zullen vrijwilligers aanwezig zijn om de boten uit het water te tillen en deze vervolgens aan de andere kant van de sluis weer in het water te leggen. Alle roeiers hebben bij deze stopplek verplicht een pauze van 45 minuten.

 

Na de rustpauze kan het laatste deel van de wedstrijd naar Delft gevaren worden. In Delft zullen alle boten bij Laga finishen. Laga boten worden hier ook uit het water gehaald, alle andere boten worden bij Lijm en Cultuur uit het water gehaald. Zowel op Laga als op Lijm en Cultuur kunnen de roeiers bijkomen met een maaltijd en zullen blikken uitgedeeld worden. 

 

Stopplaatsen:


Start

Leiden, Asopos de Vliet.

C1
22 km afgelegd: Aalsmeer
Aanleggen is mogelijk.
AANWEZIG: watervoorziening, toiletten (nog onder voorbehoud).
Verwachte doorkomst boten: 9:30 – 12:30

C2 
39 km afgelegd: Zwanenburg

Aanleggen is mogelijk.
AANWEZIG: watervoorziening, eten, toiletten (nog onder voorbehoud).
Verwachte doorkomst boten: 10:00 – 13:30

 

C3: Feadship stop
60 km afgelegd: Lisse
Aanleggen is mogelijk
AANWEZIG: watervoorziening, eten, toiletten, EHBO, masseurs
(nog onder voorbehoud).
Verwachte doorkomst boten: 12:30 – 16:00

C4
 79 km afgelegd: Leiden

Aanleggen is mogelijk. 
AANWEZIG: toiletten 
Verwachte doorkomst boten: 13:30 – 17:30

 

C5
90 km afgelegd: Leidschendam
AANWEZIG: watervoorziening, eten, toiletten, masseurs, tillers, EHBO
(nog onder voorbehoud)

Verwachte doorkomst boten: 15:00 – 20:30

 

Finish
100 km afgelegd: Delft, Laga
AANWEZIG (Lijm en Cultuur): eten, toiletten, masseurs, EHBO (nog onder voorbehoud)