Hieronder kunt u de route vinden van de 49e Ringvaart Regatta. De route is vrijwel hetzelfde als de 48e editie. Rondom de Kaag kunnen fietsers en auto’s niet direct langs het water meerijden. Voor de roeiers is het op de Kaag een klein stuk aangepast, maar dit gaat goed wanneer er altijd via stuurboord om de boeien heen wordt gevaren. Auto’s moeten opletten bij de Zwanenburgerdijk vanwege een autoluw stuk op de dijk waar wordt geflitst. 

 

De start van de OC&C Ringvaart Regatta begint na 3 kilometer oproeien vanaf roeivereniging Asopos de Vliet in Leiden. Na een aantal kilometer wordt de Kaag overgestoken. Deze plek wordt gezien als het zwaarste onderdeel van de wedstrijd vanwege relatief hoge golven. Op 22 kilometer afstand van de start is de eerste stopplek in Aalsmeer. Hier is het café de Wink gelegen, waar eventueel wat gedronken kan worden en gebruik kan worden gemaakt van een toilet.

Vervolgens zal er om Schiphol heen worden gevaren naar de tweede stopplek in Zwanenburg. Hier is het mogelijk om wat te eten en te drinken en er zullen toilets aanwezig zijn. De wedstrijd vervolgt naar Lisse waar de derde stopplek is. Op deze stopplek zal er een koffietentje staan en zullen er masseurs aanwezig zijn.

Als er weer genoeg energie is kan de weg worden vervolgd over de Kaag, terug richting Leiden waar het mogelijk is om te stoppen. Vanaf Leiden zal de route richting Leidschendam gaan. Hier is een langere stop waar alle boten van het water af moeten vanwege de sluis. Op deze stop zullen vrijwilligers aanwezig zijn om de boten uit het water te tillen en deze vervolgens aan de andere kant van de sluis weer in het water te leggen. In Leidschendam wordt de tijd voor drie kwartier gestopt om de roeiers de kans te geven om op adem te komen. Na drie kwartier gaat de tijd weer lopen en moeten de roeiers weer uitzetten.

 

Na de rustpauze kan het laatste deel van de wedstrijd naar Delft gevaren worden naar de finish op Lijm & Cultuur.

Stopplaatsen:

 


Start

Leiden, Asopos de Vliet.

C1
22 km afgelegd: Oude Meer

Aanleggen is mogelijk.
AANWEZIG: watervoorziening, toiletten
Verwachte doorkomst boten: 9:30 – 12:30


C2

39 km afgelegd: Zwanenburg

Aanleggen is mogelijk.
AANWEZIG: watervoorziening, toiletten
Verwachte doorkomst boten: 10:00 – 13:30


C3

60 km afgelegd: Lisse
Aanleggen is mogelijk
AANWEZIG: watervoorziening, toiletten, EHBO, masseurs
Verwachte doorkomst boten: 12:30 – 16:00


C4

79 km afgelegd: Leiden

Aanleggen is mogelijk.
AANWEZIG: toiletten
Verwachte doorkomst boten: 13:30 – 17:30


C5

90 km afgelegd: Leidschendam
AANWEZIG: watervoorziening, eten, toiletten, masseurs, tillers, EHBO

Verwachte doorkomst boten: 15:00 – 20:30

Finish
100 km afgelegd: Delft, Lijm & Cultuur
AANWEZIG: eten, toiletten, masseurs, EHBO, Feadship Lounge

Parkeren bij het finishterrein kan op Cornelis Drebbelweg 1, 1349 GM Delft, hiervandaan is het 200m lopen.