Door aanhoudende coronamaatregelen is het dit jaar helaas niet mogelijk om alle deelnemers dezelfde route af te laten leggen. Ook bij onderstaande, alternatieve route, is het op veel plekken nog te druk om de veiligheid voor deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers te garanderen. Maar niet getreurd! Als organisatie hebben wij een passende oplossing gevonden. Deelnemers kunnen op hun eigen roeiwater 100km afleggen in naam van de Ringvaart Regatta. Wie weet vaart de Ringvaart Regatta dit jaar wel langs u!


De start van de roeiwedstrijd is bij de roeivereniging Asopos de Vliet in Leiden. Na een aantal kilometer wordt de Kaag al overgestoken. Deze plek wordt gezien als het zwaarste onderdeel van de wedstrijd. Op 20 kilometer afstand van de start is de eerste stopplek de Wink. Hier is een het café de Wink gelegen waar eventueel wat gedronken kan worden. Vervolgens zal er om Schiphol heen worden gevaren naar Zwanenburg. Hier is de tweede stopplek. De wedstrijd vervolgt naar Lisse waar de derde stopplek is. Op deze stopplek zal een koffietentje staan en masseurs aanwezig zijn. Daarna wordt de Kaag terug overgestoken, terug richting Leiden waar het mogelijk is om te stoppen. Vanaf hier zal de route via Koudekerk aan den Rijn verder volgen in de richting van Alphen aan den Rijn. Hier is het mogelijk om nog een korte stop te maken voordat de laatste 14 kilometers van de route worden afgelegd. Deze zal via de Wijde Aa terug richting Leiden gaan waar de finish is. De boten worden bij Roeivereniging Asopos de Vliet of het terrein van de Bloemerd uit het water gehaald en op de botenwagen gelegd. Op het finishterreinen worden de blikken van de wedstrijd uitgedeeld. 

Doordat er dit jaar een andere route wordt geroeid is het helaas niet mogelijk om oude records te verbreken. Wel is het mogelijk om de eerste tijd neer te zetten voor mogelijke andere edities over deze route!

Stopplaatsen:
C1: 25 km. afgelegd: Aalsmeer
Aanleggen is mogelijk.
AANWEZIG: Waterflesjes, toiletten (nog onder voorbehoud).
Verwachte doorkomst boten: 9:30 – 12:30

C2: 42 km afgelegd: Zwanenburg
Aanleggen is mogelijk.
AANWEZIG: waterflesjes, eten, toiletten (nog onder voorbehoud).
Verwachte doorkomst boten: 10:00 – 13:30

C3: 63 km afgelegd: Lisse
Aanleggen is mogelijk
AANWEZIG: waterflesjes, eten, toiletten, EHBO, masseurs (nog onder voorbehoud).
Verwachte doorkomst boten: 12:30 – 16:00

C4: 73 km afgelegd: Leiden
(Cafe Ut Dobbertje) Aanleggen is mogelijk. Cafe ter plaatse
AANWEZIG: waterflesjes, toiletten (café Ut Dobbertje) (nog onder voorbehoud).
Verwachte doorkomst boten: 13:30 – 17:30

C5: 86 km afgelegd: Heimansbuurt (Alphen aan den Rijn)
AANWEZIG: waterflesjes, eten, toiletten, masseurs, tillers, EHBO (nog onder voorbehoud)
Verwachte doorkomst boten: 15:00 – 20:30