100 km voor Beit el Baraka

Wij zijn Alexandra, Nadia, Yara, Carolijn en onze stuur Noor en wij roeien dit jaar 100 km voor Beit el Baraka, een NGO die zich inzet om Libanese burgers te helpen met de stijgende levenskosten in Libanon.  

 

Onze roeier Yara heeft bijna haar hele leven in Beiroet, Libanon gewoond. Zoals sommige van jullie misschien nog weten, heeft er in 2020 een grote explosie plaats gevonden in de haven van Beiroet. De schade daarvan zijn nog steeds zwaar te merken, in combinatie met politieke instabiliteit, hyperinflatie en economische nood, lijkt het land niet op adem te kunnen komen.  

 

Beit el Baraka helpt met de reconstructie van huizen beschadigd door de explosie. Daarnaast bieden zij ook medische hulp, voedsel, huisvesting en hulp bij de kosten voor onderwijs voor mensen in nood.  

 

Om het doneren wat makkelijker te maken hebben wij een geefactie gestart, doneren kan via deze link: https://www.geef.nl/nl/actie/donaties-beitelbaraka 

Omdat het van het allergrootste belang voor Beit el Baraka om het goede voorbeeld te geven als het gaat om transparantie voor het bestrijden van corruptie in het land, staat er een uitgebreid overzicht van hun financiën op de website: https://beitelbaraka.org/ en kan je zeker weten dat jouw donatiegeld goed terecht komt. 

Geef een antwoord