100 KM roeien voor Nuwenhuys

Wij zijn 9 studentes uit Utrecht en gaan samen op 25 mei de Ringvaart Regatta roeien. Met deze 100 kilometer willen wij geld ophalen om daarmee muziekinstrumenten aan de Dagverrijking op Nuwenhuys te doneren.

Bij de Dagverrijking op Nuwenhuys zijn er per dag 8 mensen met een ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Zij verrichten op hun eigen wijze activiteiten die goed zijn voor hun welzijn en die bijdragen aan de ontmoeting tussen mensen met en zonder een beperking. Met elke dag drie zorgbegeleiders, 1 stagiair en een vrijwilliger is er sprake van intensieve zorg en begeleiding. Begeleiding die nodig is om de mensen met een ernstige beperking écht mee te laten doen.

Naast alle inspanningen, is het meebeleven en meemaken van muziek een ontspannende en verrijkende activiteit. De muziek activiteit zorgt niet alleen voor heel veel plezier. Ze draagt ook bij aan het emotionele en lichamelijke welzijn en stimuleert de ontwikkeling van vaardigheden van mensen met een ernstige beperking. Voor de Dagverrijking op Nuwenhuys zijn nog een aantal bijzondere instrumenten nodig. Met jouw donatie, kunnen zij de dag verder verrijken met muzikale activiteiten.

Geef een antwoord