Je bekijkt nu Zichtvaart roeit 100km voor Stichting Rowing Blind

Zichtvaart roeit 100km voor Stichting Rowing Blind

Afgelopen jaren heeft Njord samengewerkt met Stichting Rowing Blind om de roeisport ook toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. Roeien is namelijk met uitstek geschikt voor slechtzienden en blinden, doordat het veelal gaat over het gevoel van de boot zoals ervaren roeiers wel weten. De Rowing Blind trajecten waren zo'n succes dat er zelfs een handjevol enthousiaste (oud-) Rowing Blind deelnemers (Ysbrand, Daphne, Julie en Isis) en roeimaatjes van Njord (Cees, Pieter, Marilou en Sophie) een stapje verder wilden gaan: deelnemen aan de Regatta Ringvaart! Vanaf februari zijn we flink aan het trainen hiervoor – weer of geen weer, licht of schemerdonker, in de boot of op de ergometer – om onszelf fysiek en mentaal klaar te stomen voor deze tocht der tochten. We hebben ook een mooi doel waarvoor we strijden: zo veel mogelijk geld ophalen voor de Rowing Blind Stichting, zodat nog meer blinden en slechtzienden kennis kunnen maken met roeien en hopelijk net zo enthousiast te krijgen voor de roeisport als wij!

Met elke bijdrage zijn wij enorm blij – doneren kan via de volgende link.

Geef een reactie