100 km voor een onderzoek naar Alzheimer!

”Op 25 mei zullen wij, Bente, Eva, Fleur, Jitske, Leonie, Maartje, Ylse, Sophie en Charlaine, de enige echte roeimarathon Ringvaart Regatta roeien. De komende maanden zullen wij keihard trainen om samen 100 km te overwinnen!! Met dit sportieve doel hopen wij een prachtig bedrag op te halen voor Alzheimer en in het bijzonder voor het onderzoek van prof. dr. Wiep Scheper. 

In Nederland zijn er ongeveer 290.000 mensen met dementie. Daar willen we wat aan doen! In Alzheimer gaan hersencellen kapot doordat het eiwit tau klontjes vormt. Het team van Wiep Scheper onderzoekt wat er nu eigenlijk misgaat in hersencellen door Alzheimer na te bootsen in een kweekschaaltje.

Help dit belangrijke onderzoek met een bijdrage! Dit is voor ons een gigantische steun in de rug. Heel erg bedankt en hopelijk tot 25 mei!”

Geef een antwoord